Στην Υπηρεσία της Προόδου και της Δημοκρατίας για ένα καλύτερο κόσμο χωρίς διακρίσεις με αξιοπρέπεια και ίσες ευκαιρίες για όλους στη Μόρφωση την Υγεία την Εργασία ανεξαρτήτως Φύλου, Καταγωγής και Χρώματος με Αγωνιστική παρουσία σε Εθνικούς, Εργατικούς και Αγροτικούς αγώνες με ανθρώπινες απώλειες, κατατρεγμούς και θυσίες αλλά πάντα με αξιοπρέπεια και το κεφάλι ψηλά.
 
Σήμερα αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε ζωντανή την μνήμη του αγαπημένου χωριού ενώνοντας τους νέους με τις ρίζες τους για να αποτελέσουν την φυσική συνέχεια μέχρι την πολυπόθητη επιστροφή, απαιτώντας ταυτόχρονα με όλη την δύναμη της ψηχής μας, την διακρίβωση της τύχης και του τελευταίου αγνοούμενου μας.

 

  • Με καθαρό παρελθόν
  • Με αγωνιστικό παρόν
  • Για ένα ελπιδοφόρο μέλλον
  • Με σεβασμό και αξιοπρέπεια
  • Με σταθερότητα στις διεκδικήσεις και τις αξίες μας

Ιδρυθήκαμε το 1957 μετά που Άγγλοι αποικιοκράτες κήρυξαν παράνομες όλες τις οργανώσεις του Λαϊκού Κινήματος της Αριστεράς 
 
Αποτελούμε την συνέχεια Του Μορφωτικού Συλλόγου της ΕΑΚ Άσσιας.
και του Ερμή Άσσιας που ενσωματώθηκε με το σωματείο μας.
 
Με πλούσια δραστηριότητα οργανώσαμε περιφερειακούς αγροτικούς αγώνες , 
Ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα με εξαιρετική παρουσία.
 
Ασχοληθήκαμε με μεγάλη επιτυχία με το θέατρο από το τέλος της δεκαετίας του 1930 σε εποχές δύσκολες μέσα σε αντίξοες συνθήκες.
 
Το Μουσικό μας σχήμα άφησε την δική του σφραγίδα στα πολιτιστικά δρώμενα της Άσσιας 
 
Η χορωδία μας κάτω από την καθοδήγηση του ιεροψάλτη Κωστή Δ Στυλιανού άνοιξε το δρόμο και σ’ αυτό τον τομέα του πολιτισμού.
 
Ιδρύσαμε το 1957 σε συνεργασία με τον Γρηγόρη Ασσιώτη το πρώτο Κυπριακό Συγκρότημα Λαϊκών χορών (Λαϊκών Οργανώσεων Άσσιας που αποτελεί το γερό θεμέλιο του σημερινού οικοδομήματος των κυπριακών συγκροτημάτων.
Οι χορευτές μας έχουν διδάξει και διδάσκουν ανά το παγκύπριο.
 
Διοργανώσαμε εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής (ξύλου), λαογραφικού υλικού κ.α.
Οργανώσαμε ποιητικές και μουσικές εκδηλώσεις. 
Διατηρούσαμε μουσικό συγκρότημα, θεατρική ομάδα και χορωδία.
 
Σήμερα στη προσφυγιά διατηρούμε τον λαογραφικό χορευτικό μας όμιλο με εξαιρετική επιτυχία, θεατρική ομάδα, μουσικό σχήμα και μικρή χορωδία.
 
Οι Λαϊκές Οργανώσεις Άσσιας συνεχίζουν στην προσφυγιά (χωρίς οίκημα, με ελάχιστους οικονομικούς πόρους) παρά τις αντίξοες συνθήκες και τα πολλαπλά προβλήματα με βάση την ανθρωποκεντρική ιδεολογία μας και την αγάπη για την πατρίδα και το χωριό μας
 
● να κρατούν τον κόσμο της Άσσιας ενωμένο στον αγώνα για επιστροφή διαφυλάσσοντας την ενότητα ως κόρη οφθαλμού.
 
● να συμπαραστέκονται στους συγγενείς των αγνοουμένων μας ενώνοντας την φωνή και τις ενέργειες μας μαζί τους απαιτώντας την διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων μας. 
 
● να διατηρούν την μνήμη των παλαιοτέρων αλλά φροντίζοντας με πολλή επιμέλεια να δίδουν στους νέους μας την κάθε λεπτομέρεια για την Άσσια συνδέοντας τους με τις ρίζες τους για να αποτελέσουν και την φυσική της συνέχεια. 
 
● να παράγουν πολιτισμό (χορό ,τραγούδι, μουσική ,θέατρο, κ.α)
 
● να οργανώνουν και να μετέχουν σε αθλητικές και άλλες εκδηλώσεις 
 
● να οργανώνουν εκδηλώσεις που προωθούν τα ήθη τα έθιμα και τις παραδόσεις μας.
 
● μετέχουν και οργανώνουν εκδηλώσεις που αφορούν ανθρώπινα προβλήματα όπως ο ραδιομαραθώνιος, Τέλεθον, διαλέξεις για τα ναρκωτικά , προβλήματα βίας και γενικά προβλήματα των νέων, των γυναικών και των ηλικιωμένων.